Täällä taas. Mihin katosi 3 vuotta? :))

Jostain syystä viimeisen viikon aikana on taas blogin kirjoittaminen pyörinyt mielessä. Tuntuu olevan sanottavaa monesta aiheesta ja tuntuu turhauttavalta pitää kaikki sisällä. Toki yksinpuhelut autossa auttavat pahimpaan "vuodatuksen" tarpeeseen. Tähän on tarjonnut oivan tilaisuuden Kehä I:n rakennustyöt joiden takia työmatkoihin kuluva aika on vähintään tuplaantunut. Positiivinen asia on että kynnys työmatkapyöräilyyn on madaltunut huomattavasti.

Rakennusviraston viestintäsuunnitelija Ray Koton mukaan tosin "Kehä I onkin malliesimerkki siitä, miten suuria töitä voidaan hoitaa siten, että liikenne soljuu sujuvasti" (http://www.hs.fi/kaupunki/a1471496798223). En tiedä millä Kehällä Ray autoilee tai mihin aikaan mutta minun todellisuuteni ei ainakaan vastaa tuota kommenttia. Lisäksi Espoossa on Vermon ympäristössä käynnissä mittavia rakennustöitä. Tuo sattuu olemaan ainoa varteenotettava kiertotie välillä Leppävaara - Länsi-Pakila jos Kehää ei halua käyttää. Jotain liikenteen "sujuvuudesta" kertonee se että 10 kilometrin matka taittuu fillarilla 10-15 min nopeammin kuin autolla. Ja Kehä I:llä siis normaalisti 80 km/h nopeusrajoitus.

Seisomista Etelä-Leppävaarassa heti Kehälle tultua. Liikenne siis seisoo eikä edes matele.

20160823_162147.jpg

Nyt päästy jo Lintuvaaraan asti eli noin puolen kilometrin matka.

20160823_162631.jpg

Jotenkin on sellainen kutina ettei tällaisia järjestelyjä hyväksyttäisi monessakaan muussa maassa. Kyseessä on Suomen vilkkaimmin liikennöity väylä ja toki parannukset siihen ovat kipeästi tarpeen MUTTA eikö tilapäisjärjestelyihin olisi voitu panostaa vähän enemmän... tai edes panostaa...

Ensimmäinen postaus kolmeen vuoteen on hyvä päättää videoon josta näkee miten hommat voidaan hoitaa jos on tarpeeksi tahtoa (ja kykyä):

https://www.youtube.com/watch?v=btOE0rcKDC0

-M-